Er was eens ..................

Er was eens een echtpaar, ooit hardwerkende middenstanders, met een eigen slagerij die ze jaren geleden hebben verkocht.  Ze hebben vier kinderen, drie zonen en een dochter.
Ze laten in 1989 een vrijstaand huis op het platteland bouwen. De kinderen vliegen het huis uit en het echtpaar blijft alleen achter. 
Ze hadden een droom: oud worden op het platteland. Hij kwakkelt echter met zijn gezondheid en zij krijgt kanker.
Er worden nieuwbouwappartementen gebouwd en ze besluiten hun droom op te geven, praktisch te kijken naar de toekomst en een appartement in het centrum van het dorp te kopen.
Hun huis is snel verkocht. De oplevertermijn zetten ze 9 maanden later, zodat ze niet twee keer hoeven te verhuizen als de bouw van hun appartement volgens plan verloopt.
Helaas blijkt al snel dat de behandeling bij de vrouw niet aanslaat. Ze wordt zieker en zieker.
Twee weken voor de overdracht overlijdt moeder in haar eigen huis. Ze is 65 jaar geworden.

Er was eens een echtpaar, dat een vrijstaand huis op het platteland kocht. De vorige eigenaresse is twee weken voor de overdracht overleden. Het echtpaar is blij voor haar. Ze hadden af en toe contact met de familie en hoopten erg voor de vrouw dat ze in haar eigen huis kon overlijden.

De nieuwe eigenaars zijn blij met het huis. Het voldoet weliswaar niet aan hun eisen en die van de huidige tijd, maar de ligging is prachtig en ze gaan het hele huis verduurzamen en aanpassen aan hun eigen wensen. 
Omdat de verbouwing een hele klus is, nemen ze een aannemer in de arm. Hij blijkt een chronische vorm van kanker te hebben. Elke maand krijgt hij een chemo injectie om de kanker te stabiliseren en dat gaat al enkele jaren goed.

Aangezien de verbouw wel 2 à 3 maanden kan duren en hun eigen huis verkocht is, huurt het echtpaar voor twee maanden een chaletje op een klein vakantiepark in Epe. 
De eigenaresse zit middenin in een zware behandeling voor kanker. Ze weet nog niet of het aanslaat en deze periode is dan ook heel spannend voor haar.

Als de verbouw zover gevorderd is dat de vloer kan worden gelegd, vertelt de vloerenman dat hij net te horen heeft gekregen dat zijn lymfklieren helemaal vol zitten, hij bloed bij de ontlasting heeft en zijn bloedwaarden niet goed zijn. Verdere onderzoeken moeten gedaan worden, dus de komende periode is heel spannend voor hem.
Halverwege zijn werkzaamheden krijgt zijn moeder een hartinfarct en moet gedotterd woorden.
Ook voor haar is het spannend.

De verbouw loopt zoals het altijd gaat met verbouwingen: met afwisselend wauwmomenten,  financiële tegenslagen, verkeerd, te laat of niet geleverde bestellingen en vertragingen. De oorspronkelijke oplevertermijn van half juli wordt verschoven naar de tweede helft van augustus. 
Dat deert het echtpaar niet. Het zijn tenslotte maar luxeproblemen.

Langzaam maar zeker ondergaat het huis een metamorfose en begint de nieuwe fase in hun leven steeds meer vorm te krijgen.

Het echtpaar heeft een droom: oud worden op het platteland.






Reacties

Populaire posts